sâmbătă, 6 iulie 2013

Cand esti vrajitoare… de Carolyn MacCullough


Descriere carte
CÂND EŞTI VRĂJITOARE...
...RĂMÂI VEŞNIC VRĂJITOARE!
Fiica ta va fi una dintre cele mai puternice vrăjitoare pe care le-am avut vreodată în familia noastră. Va fi ca un far călăuzitor pentru noi toţi.
TAMSIN GREENE face parte dintr-o familie de vrăjitoare cu lungă tradiţie. În ziua în care s-a născut, bunica ei a prezis că va fi cea mai Talentată dintre ele. Dar Talentul lui Tamsin nu s-a confirmat.
Acum, când are şaptesprezece ani, îşi petrece cea mai mare parte din timp la şcoala cu internat din Manhattan, unde măcar poate pretinde că este normală. Însă, în timpul vacanţelor de vară, este obligată să revină acasă şi să lucreze la librăria magică a familiei sale.
Într-o seară, un tânăr foarte atrăgător, profesor la Universitatea New York, intră în librărie şi o confundă pe Tamsin cu sora ei mai mare, extrem de Talentata Rowena. Pentru prima dată în viaţa ei, Tamsin se simte privită cu respect şi admiraţie, şi, înainte de a apuca să se gândească mai bine, acceptă să caute pentru acesta un obiect valoros şi vechi pe care familia lui l-a pierdut cu mai bine de un secol în urmă. Dar căutarea se dovedeşte a fi mult mai ciudată decât părea la prima vedere.

Parerea mea
Am fost placut surprinsa de aceasta carte. Tasmin a fost un personaj in care te puteai regasi foarte usor. Sentimentul acela de nepotrivire intr-un anumit loc este putin probabil ca cineva sa nu-l  fi simtit. Am iubit dinamica familei si felul in care toata lumea parea sa se cunosca destul de bine in felul lor chiar daca faceau parte dintr-un colectiv mare (gen foarte mare). A fost placut sa citesc despre o familie "normala" fericita cat se poate spune in sensul cuvantului pentru ca erau vrajitoare...
Caracterizarea personajelor a fost buna pana si a celor secundare. Ar fi fost placuta ca relatia dintre Tasmin si Gabriel sa fie mai bine realiza dar din pacate nu le poti avea pe toate. Insa umorul ui Gabriel a fost ca o gura de aer proaspat in unele momente ale cartii.
Povestea a fost interesanta si te tinea in priza de-a lungul ei. Un  pic de mister, putin romantism toate rulate intr-o minge de intrigi astfel livrand o poveste magica.
In concluzie, a fost poveste placuta care m-a tinut in priza si m-a facut sa ma indragostesc de Gabriel.
Rating: 4/5

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu