vineri, 5 iulie 2013

Flori pentru Algernon de Daniel Keyes

Flori pentru Algernon (Daniel Keyes)

 Descriere carte
Supuşi împreună experimentului, şoarecele Algernon şi omul Charlie vor trăi, fiecare în felul său, excepţionalul situaţiei de a vedea lumea printr-un alt coeficient de inteligenţă, suportând consecinţele nebănuite ale noii stări de fapt. O carte provocatoare şi emoţionantă, care pledează pentru supremaţia sufletului în faţa minţii, oricât de remarcabilă ar fi aceasta din urmă.

Parerea mea

Una dintre putinele carti care a reusit sa ma surprinda placut si sa ma lase cu un sentiment de fericire, compatimire si multe altele de la inceput pana la sfarsit. Partea cea mai interesanta pe langa poveste este felul in care a scris acest om cartea. Totul e sub forma unui fel de jurnal iar punctul de vedere a lui Charlie e incredibil avand in vedere ca este retardat (chiar daca suna brutal asa este)  in primele stadii ale cartii nu prea stie sa scrie coerent. Putem observa de-a lungul ei cum evolueaza si alte lucruri care va trebui sa le descoperiti singuri.
Recomand aceasta carte tuturor pentru o experienta unica fiind una dintre putinele carti de acest gen care au aparut in Romania.

Rating: 5/5






Un comentariu :

  1. Cartea pare super si recenzia ta e minunata. Sper sa o cumpar curand. :D

    RăspundețiȘtergere